Polyvalk - Samenwerken...   Ulepanne

Bel +31(0)514 602982 voor informatie of reserveren

boten

WAAROM KIEZEN VOOR DE VALK

De Polyvalk is de meest verhuurde zeilboot in Nederland. En dat is niet voor niets. De boot is snel en eenvoudig te varen. Door de korte mast en het gaffelzeil kun je de mast gemakkelijk strijken. Handig voor als de brug niet draait! De kuip is groot en diep en geeft veel beschutting. De Valk vaart veel gemoedelijker dan een Keus 22. Daardoor heb je wat meer de tijd om om je heen te kijken. In principe kun je gewoon in de kuip blijven zitten. Dat neemt niet weg dat we bij de Ulepanne er ook heel fanatiek mee wedstrijdzeilen zoals je op de foto's kunt zien.

LEEFTIJD

Voor deze boot moet je lang en zwaar genoeg zijn. Vanaf 12 jaar kan, maar iets ouder is beter. Zeilervaring is niet nodig. De instructeur vaart mee aan boord. Er varen maximaal drie andere deelnemers mee. Deze boot is een prima alternatief voor de tweemans zwaardboot. Ook al vaar je maximaal met vier deelnemers, je tijd aan het roer is vergelijkbaar met die van een tweemans zwaardboot. Dat komt omdat het opstarten en stoppen bij zwaardboten meer tijd kost en omdat omslaan en weer rechtzetten bij de kielboot niet aan de orde is.

TOEREN

Met de Polyvalk maken we tochtjes door Friesland. We leggen aan in leuke watersportplaatsjes. In deze boot val je normaal gesproken niet in het water. Je zeilt dus met normale kleren aan en als het harder waait of regent trek je daar een zeilpak over aan.

Afmetingen Polyvalk
Lengte 6.50 m
Breedte 2.00 m
Diepgang 0.80 m
Gewicht 600 kg
Ballast 150 kg

Zeiloppervlak
Grootzeil 12 m2
Fok 6 m2

Hoogte
Gestreken mast 1.20 m
Staande mast 6.50 m
Inventaris
Grootzeil Meerpen
Rolfok Mik
Zeilkleed Anker
Vaarboom Ankerbol
Zwemvesten Toeter
2x Stootwil Ankerlijn
3x Landvast Dweil
Jaaglijn Peddel
Hoosvat