Opleiding i2 instr volw
+31(0)514 602982 
info@ulepanne.nl

Trainingsactiviteiten

TRAIN

instructeursopleiding

INFO

Vragen

VRAAG

Extra activiteiten

EXTRA

Kosten I2 opleiding

We bieden de hele training aan voor € 490,00. Kruis aan wanneer je komt. Je hoeft je niet voor alle trainingsmomenten op te geven!
Denk je aan minder dan 7 dagen trainen genoeg te hebben, kies dan betaal je per dag € 70,00 in plaats van € 490,00. Bij deze bedragen gaan we uit van een slaapkamer die je deelt met anderen, verder inclusief maaltijden, boot en instructie. Van de instructeurs in opleiding en de instructeurs die trainen vragen we hand en span diensten bij het dekken van de tafels, afruimen en hulp bij het doen van de afwas.

Methodiek

Het methodiekprogramma bieden we aan tijdens vier avonden via Zoom. Onder de kop 'Methodiekweekend' vindt je meer informatie. Deelname aan deze avonden is een voorwaarde voor het afronden van de training.

Praktijktraining CWO III+ en CWO IV

Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de trainingsmogelijkheden in april. Hoe we de trainings precies opzetten lees je onder het kopje 'ZEILVAARDIGHHEID'

CWO i2

Als je zeilvaardigheid voldoende is en je volgde de methodiek, vragen we bij de CWO je i2 zeilinstructeurspasje aan. Je kunt dan zeilles geven bij de Ulepanne.

Zeilles geven - i3

Als i2 zeilinstructeur krijg je begeleiding van ervaren instructeurs. Op de wal of aan boord. Wij bieden je de gelegehid om meteen door te stromen in het i3 programma. Voor i3 is het nodig dat je het CWO IV examen haalt.


Instructeurs VOLWASSENEN Kielboot
Prijs HELE training: € 490,00

Kruis aan voor welke trainingsactiviteiten jij je opgeeft. Lees de toelichting door op de driehoekjes te klikken.

Methodiek

Verplicht

Om les te kunnen geven moet je beide methodiekweekends gevolgd hebben.

Methodiekweekend | Op het droge

Het methodiekweekend van 4 - 6 maart gaat NIET door. In plaats daarvan bieden we 4 online sessies aan.

Iedere sessie start om 20.00 u. en duurt uiterlijk tot 22.00. Log om 19.45 u. in om te controleren of de techniek meewerkt?

Hosts: Arjen, Hans

Dit zijn de data:

 • Donderdagavond 10 maart
 • Donderdagavond 17 maart
 • Donderdagavond 24 maart
 • Donderdagavond 31 maart

Wat gaan we doen?

 • Kennismaken
 • Opbouw van het lesprogramma
 • Uitleg geven door oefeningen te verzinnen
 • Praktische tips en trics
 • Reilen en zeilen bij de Ulepanne
 • Informatie over training, opleiding en begeleiding

1 - 3 april | Op het water

Wat gaan we doen

 • Reflexief zeilen - Voer opdrachten uit aan boord en let op: waar kijk ik naar, hoe beweeg ik me aan boord, hoe merk ik op of de boot goed zeilt of dat het beter kan, hoe weet ik waar de wind vandaan komt enzovoort. Dit levert je de eenvoudigste aanwijzingen op waarmee je jouw deelnemers veel zekerheid geeft.
 • Schipperen - Wat moet je vooral wel en wat moet je vooral niet doen wanneer je op pad gaat met mensen die niet eerder zeilden. Tip: begin met het delegeren van de gemakkelijkste dingen. Sturen kun je makkelijker aanleren dan zeil hijsen of strijken.
 • Plannen - Hoe lang zit een deelnemers aan het roer. Hoe maak je een evenwichtige verdeling. Hoe lang duurt het om ergens te komen. Hoe leer je een gevoel voor tijd aan?
 • Schoonheid - Waar moet je op letten om te zien/voelen dat de boot in zijn element is. Wij vinden dat deelnemers vanaf het begin moeten meemaken dat het verschil tussen goed zeilen en onhandig zeilen duidelijk is. Door allert te zijn aan boord en je deelnemers te laten zien wat het verschil is, leer je van begin af aan de boot beter te begrijpen.
 • Sfeer - Als laatste maar zeker niet de minst belangrijkste. Zorg ervoor dat mensen weten wat ze leren. Ga niet theoretiseren. Hou het concreet. Zorg voor afleiding. Hoe pak je dat aan?

Het methodiekweekend in maart organiseren we met onlinesessies op alle donderdagavonden in maart. We tijdens het eerste weekend van april planden wij 'methodiek op het water'. Of het lukt om dan met een volbemande boot het water op te gaan, weten we pas tegen die tijd.

 • donderdagavond 10, 17, 24 en 31 maart methodiek via zoom
  1 - 3 april methodiek op het water

Praktijktraining CWO III+ CWO IV

Maak een keuze uit de door ons gereserveerde trainingsweekends en weken.

Trainingsweekends april

We trainen standaard op de Polyvalk. Geef je in ieder geval op voor een van de eerste trainingsweekends. Dan kunnen we beoordelen hoeveel tijd er nodig is om goed beslagen ten ijs te treden.

Inhoud van de training

We trainen zowel voor CWO III+ als voor CWO IV. Wat is het verschil?

CWO III+ training

Hoe zeil je de boot door de handen van je bemanning. Je leert te anticiperen op lastige situaties. Hoe verdeel je taken aan boord en verzeker je je ervan dat je bemanning weet hoe de taken uitgevoerd moeten worden. Je leert te letten op de kleine details. Leert te observeren hoe jij het zelf doet en hoe je met kleine aanwijzingen je bemanning instrueert. Varend hijsen en strijken van de zeilen, aanwijzingen geven bij het sturen, varend maststrijken, aankomen aan en wegavaren van hoger- en lagerwal. Het staat allemaal op het programma. Voor de CWO III+ training is het heel zinvol om tochtjes te maken en letterlijk je horizon in Friesland te verbreden.

CWO IV training

Dit zijn de oefeningen op de vierkante centimeter. Je trainit om met grote trefzekerheid de boot aan te leggen aan hogerwal, man over boord manoeuvres snel, efficiënt en trefzeker uit te voeren en de manoeuvres rond lagerwal en ankeren uit te voeren.

 • 25 - 27 mrt weekend
  1 - 3 apr weekend
  8 - 10 apr weekend
  14 - 18 apr paasweekend
  22 - 24 apr weekend
  29 apr - 1 mei week
  1 - 7 mei meivak

Minimaal twee weken

Om echt stappen in het lesgeven te maken vragen wij je om je minimaal voor twee weken op te geven. Bijvoorbeeld tijdens de hier genoemde weken in de zomervakantie, maar ook ons programma in voor- en naseizoen biedt veel perspectief. Geef je op via Instructeursplanning.

Stage

Je geeft zeilles onder leiding van een ervaren instructeur. Jouw begeleider bepaalt de dagindeling en de oefenplekjes. Jij legt zelf de baantjes uit en geeft de instructies en de aanwijzingen tijdens het oefenen. De begeleider is de hele dag in de buurt, maar verdeelt zijn of haar aandacht over een aantal beginnende instructeurs. Dagelijks kun je alleen, of in een groepje, samen met je begeleider de dag voorbereiden en nabespreken.

Hele week meedoen

We vragen je inzet voor de hele week. Vanaf de voorbereiding op zondagavond, tot en met de evaluatie aan het eind van de vrijdagmiddag.

Vergoedingen

Voor het zeilles geven ontvang je een tegemoetkoming in de onkosten. We vergoeden de reiskosten op basis van € 0,19 per kilometer voor de heen en terugreis, met een maximum van € 60,00. Daarnaast krijg je een dagvergoeding van € 9,50. Afhankelijk van je reiskosten ontvang je dan maximaal € 126,50 per week.

 • 10 - 15 juli midweek 28
  17 - 22 juli midweek 29
  24 - 29 juli aug midweek 30
  31 juli - 5 aug midweek 31
  7 - 12 aug midweek 32
  14 - 19 aug midweek 33
  21 - 26 aug midweek 34
  28 aug - 2 sep midweek 35

Wij zijn een CWO erkende zeilschool en zijn lid van de Hiswa. Door in te schrijven ga je akkoord met de 'Hiswa algemene voorwaarden voor zeilscholen'. Die kun je hier downloaden als pdf-bestand

Hiswa zeilschoolvoorwaarden in pdf.Hiswa Zeilschool Voorwaarden


En VERZEND

Binnen 24 uur ontvang je via de mail een bevestiging. Bel +31(0)514 602982 voor een onmiddelijke toezending van de bevestiging.+31(0)514 602982 | info@ulepanne.nl