Trainingsactiviteiten

TRAIN

instructeursopleiding

INFO

Vragen

VRAAG

Extra activiteiten

EXTRA

Het inschrijfformulier werkt niet. Bel (0514 602982) of mail (info@ulepanne.nl)

Totaaloverzicht i2 training

Deze pagina geeft een overzicht van ALLE trainingsactiviteiten die je voorbereiden om i2 zeilinstructeur te worden.

Minimale training

Je moet minimaal aan beide methodiekwekends (op het droge en op het water) meegedaan hebben. Daarnaast moet je tijdens minimaal een trainingsweekend hebben laten zien dat je zeilvaardigheid goed genoeg is. Minimaal CWO III, liever CWO IV.

Wij dringen erop aan om van zoveel mogelijk trainingsmogelijkheden gebruik te maken. Het kost je (behalve de reis) niets extra. En je bouwt extra routine en handigheid op in het zeilen. Daarnaast zijn het gewoon hele gezellige weekends.

CWO i2

Als je zeilvaardigheid voldoende is en je volgde beide methodiekweekends, vragen we bij de CWO je i2 zeilinstructeurspasje aan. Je kunt dan zeilles geven bij de Ulepanne.

Zeilles geven - i3

Als i2 zeilinstructeur wordt je ingezet door de meer ervaren instructeurs. Door veel ervaring op te doen met zeilles geven,


Prijs HELE training: € 485,00

Kruis aan voor welke trainingsactiviteiten jij je opgeeft. Lees de toelichting door op de driehoekjes te klikken.

Methodiek

Verplicht

Om les te kunnen geven moet je beide methodiekweekends gevolgd hebben.

Methodiekweekend | Op het droge

Het methodiekweekend van 5 - 7 maart gaat NIET door. In plaats daarvan bieden we 6 online sessies aan.

Iedere sessie start om 20.00 u. en duurt uiterlijk tot 22.00. Log om 19.45 u. in om te controleren of de techniek meewerkt?

Hosts: Hans, Martine, Guusje, Jonne en Peter

Dit zijn de data:

 • Woensdagavond 3 maart
 • Woensdagavond 10 maart
 • Woensdagavond 17 maart
 • Woensdagavond 24 maart
 • Woensdagavond 31 maart
 • Woensdagavond 7 april

Wat gaan we doen?

 • Kennismaken met de nieuwe instructeurs
 • Opbouw van het lesprogramma
 • Uitleg geven door oefeningen te verzinnen
 • Praktische tips en trics
 • Reilen en zeilen bij de Ulepanne
 • Informatie over training, opleiding en begeleiding

18 - 20 juni | Op het water

Wat gaan we doen

 • Kennismakingsspellen verzinnen en uitproberen
 • Oefenbaantjes neerleggen, zelf zeilen - klopt je baan? Of moet je hem aan passen? Te kort, te lang, teveel tegen de wind?
 • Manoeuvreren met ons begeleidingsschip de 'Heen&WeerWolf'.
 • Assisteren met motorbootjes, slepen, manoeuvreren, ankeren, rechtzetten van een omgeslagen Opti enzovoort.
 • Kennismaken met de I3 instructeurs die de training verzorgen en die tijdens de seizoensweken de begeleiding doen.

Het methodiekweekend in maart organiseren we met onlinesessies op alle woensdagavonden in maart en de eerste woensdag van april. We gaan ervan uit dat de methodiekweekend op het water gewoon doorgaat bij de UP. Dat is in juni.

 • woensdagavond 3, 10, 17, 24 en 31 maart en 7 april methodiek op het droge
  18 - 20 juni methodiek op het water

Corona en trainen - PER 3 maart 2021

Voor iedereen tot en met 26 jaar bieden we de trainingsweekends aan zoals ze op de planning staan. Buitensporten mag zonder anderhalve meter afstand. Wel gelden er - helaas - een aantal nare beperkingen. Die moeten we voor lief nemen:

 • Bij aankomst op vrijdagavond vragen we je om een eenvoudige zelftest te doen. Het werkt zonder registratie
 • We mogen geen groepsverblijf aanbieden. Buiten het samen trainen en sporten zijn er GEEN groepsactiviteiten
 • We mogen NIET samen eten. We zetten de maaltijden klaar om op te halen.
 • Ontbijt en diner zetten we klaar in een van de accommodaties
 • Alle mededelingen over het programma en de organisatie doen we buiten
 • Na het ontbijt gaan we meteen het water op. Na het diner organiseren we een leuk buitenspel.
 • Voor iedereen is er een eigen kamer met eigen sanitair. Er is GEEN centraal sanitair. Je moet je kamer zelf goed schoonhouden en voor vertrek heel goed schoonmaken! Maak je deel uit van een huishouden, dan kun (moet) je een kamer delen.
 • We maken een rooster voor het klaarzetten van ontbijt, thee, diner en het doen van de afwas.
 • Omdat iedereen een eigen kamer heeft met eigen wc en douche, vragen we van iedereen de kamer voor vertrek HEEL goed schoon te maken.

Informatie over de zelftest

Wij willen (bijna) zeker weten dat je geen gevaar voor besmetting bent. Daarom vragen we je bij aankomst een zelftest te doen. Dit is een niet belastende speeksel test die je zelf kunt uitvoeren. Na een kwartier geeft de test resultaat. Wij slaan de gegevens niet op en delen ze met niemand. Wel kun je de pech hebben dat je onverhoopt positief test. In dat geval kun je NIET aan het weekend deelnemen. Je kunt WEL overnachten. Wij gaan ervan uit dat je zelf vervoer naar huis regelt. Wanneer je dit spannend vindt, kunnen we je ook de test via de post toesturen. In dat geval graag testen voor vertrek en een foto van jezelf, samen met de testuitslag en het serienummer van de test in beeld toesturen via email.

Informatie over eindschoonmaak

Voor een relatief kleine groep moeten we (bijna) alle kamers en al het beschikbare sanitair inzetten. Het is organisatorisch en financieel onmogelijk om alles na jullie vertrek schoon te maken. Wij kunnen de training alleen maar door laten gaan wanneer jullie zelf de kamer en het sanitair zo grondig schoonmaken, dat we deze zonder mankeren aan de volgende deelnemer kunnen uitgeven.

Informatie over de maaltijden

De ulepanne koopt de ingrediënten voor het ontbijt in. Wij verdelen de ontbijtspullen over de keukens van het Voorhuis en van de Boerderij. Wij vragen jullie hulp bij de organisatie. Iedere dag zijn er twee mensen nodig voor het samenstellen van ontbijtmandjes. Voor iedere keuken een. Zelfde geldt ook voor het uitserveren van het diner. In verband met dieeten zetten we ontbijt en diner op naam klaar in de boerderij. Iedereen kan daar zelf de maaltijden ophalen.

Praktijktraining CWO III+ CWO IV

Maak een keuze uit de door ons gereserveerde trainingsweekends en weken.

Trainingsweekends april

Tijdens de weekends in april varen we standaard op de Keus 22. De training is gericht op een pijlsnelle windoriëntatie.

Selectieweekend

Omdat je bij het geven van zeilles aan zwaardbootzeilers altijd vanaf de motorbootjes je oefeningen bedenkt, is het super belangrijk dat je in een oogwenk kunt bedenken met welke koersen en manoeuvres je je baantjes uitlegt. Dit is een vaardigheid die we trainen in de weekends voor de meitraining. Onze CWO III+ training is daarom minder gericht op het kielbootzeilen sec, en juist heel erg sterk gericht op het vergroten van jouw praktische zeilinzicht. Daarmee leg je zowel de basis voor je inzet als zeilinstructeur en de basis om tijdens de meitraining op het boottype van jouw voorkeur door te trainen. Het is natuurlijk het beste om aan alle weekends mee te doen, maar dit is geen harde eis. Wel moet je je voor minimaal één weekend opgeven, omdat wij moeten kunnen inschatten of je snel en handig genoeg een trainingsparcours overziet om ingedeeld te kunnen worden als zeilinstructeur.

Training op Laser Vago

Tijdens het Paasweekend en tijdens de meitraining garanderen we dat er ook op de Vago getraind kan worden. Tijdens de weekends in april is het de vraag of er voldoende deelnemers zijn en instructeurs voor de Vagotraining. Trainen op de Keus 22 of op de Polyvalk kan eigenlijk onder (bijna) alle omstandigheden doorgaan. Ook tijdens de week voor de zomervakantie kun je op de Vago trainen.

 • 26 - 28 mrt weekend
  1 - 5 apr paasweekend
  9 - 11 apr weekend
  16 - 18 apr weekend
  23 - 25 apr weekend
  3 - 7 mei midweek
  4 - 10 juli week 27

Minimaal twee weken

Om echt stappen in het lesgeven te maken vragen wij je om je minimaal voor twee weken op te geven.

Stage

Je geeft zeilles onder leiding van een ervaren instructeur. Jouw begeleider bepaalt de dagindeling en de oefenplekjes. Jij legt zelf de baantjes uit en geeft de instructies en de aanwijzingen tijdens het oefenen. De begeleider is de hele dag in de buurt, maar verdeelt zijn of haar aandacht over een aantal beginnende instructeurs. Dagelijks kun je alleen, of in een groepje, samen met je begeleider de dag voorbereiden en nabespreken.

Hele week meedoen

We vragen je inzet voor de hele week. Vanaf de voorbereiding op zondagochtend, tot en met de evaluatie aan het eind van de zaterdagochtend. Je bent dan ook van harte welkom op zaterdagavond - of nog eerder. Spreek af met de andere instructeurs. Dan kun je zaterdagmiddag nog even het water op!

Vergoedingen

Voor het zeilles geven ontvang je een tegemoetkoming in de onkosten. We vergoeden de reiskosten op basis van € 0,19 per kilometer voor de heen en terugreis, met een maximum van € 60,00. Daarnaast krijg je een dagvergoeding van € 9,50. Afhankelijk van je reiskosten ontvang je dan maximaal € 126,50 per week.

 • 11 - 17 juli week 28
  18 - 24 juli week 29
  25 - 31 juli aug week 30
  1 - 7 aug week 31
  8 - 14 aug week 32
  15 - 21 aug week 33
  22 - 28 aug week 34
  29 aug - 4 sep week 35

Wij zijn een CWO erkende zeilschool en zijn lid van de Hiswa. Door in te schrijven ga je akkoord met de 'Hiswa algemene voorwaarden voor zeilscholen'. Die kun je hier downloaden als pdf-bestand

Hiswa zeilschoolvoorwaarden in pdf.Hiswa Zeilschool Voorwaarden


En VERZEND

Binnen 24 uur ontvang je via de mail een bevestiging. Bel +31(0)514 602982 voor een onmiddelijke toezending van de bevestiging.+31(0)514 602982 | info@ulepanne.nl